Fogdes blogg

Fogdes blogg

Mitt liv i bilen eller bilen e mitt i livet

AllmäntPosted by Carina Fogde Tue, July 10, 2012 00:27:37

Nu var det ett tag sen jag bloggade, tror det var ett år sen, så jag kan nog inte kalla mig bloggare, men det är komplicerat när jag har olika datorer, numera när jag reser så har jag med mig en MAC dator och då fungerar inte min hemsida som jag har gjort på min PC direkt på servern, så därav utebliven text, sen vet jag inte hur mycket folk läser bloggandet igentligen, känns rätt EGO att skriva men samtidigt MÅLA vad är det, alla konstnärliga uttryck ger avtryck inifrån och ut.

Jag har spenderat mycket tid av att sitta i bilen sen förra sommaren, Har kört några omgångar ner till Italien och ställt ut på lite olika platser i Europa, varit på Symposium i Transylvanien och gått färdigt min Yogalärar utbildning samt en KranosacralTherapi utbildning med min lärare från Bali, så jag använder livet till att lära.

Förra hösten vann jag ett pris i måleri, hur man nu kan tävla i konst, det var ett prestige fyllt pris: Leonardo Award First Prise in Painting, 160 konstnärer från 50 länder, så det kändes rätt kul och det har öppnat andra vägar utomlands för mig och att ställa ut samt komma i kontakt med gallerier och konstnärer.

Jag körde ner mina målningar till Toscana förra hösten och nu i sommar till Rom, körde runt i bergen på dagarna och träffade konstnärerna på kvällarna. Det var väldigt givande, se dessa vackra fält och vingårdar, små smala stigar upp och ner från bergen, alla bilförare som kör som tokar, jag trodde jag kunde köra bil, snabbt, effektivt och hetsigt men jag har funnit mina övermän och kvinnor, dom omringar en på alla vägar med sina små bilar, vespor och motorcyklar, som illrar dyker dom snabbt upp och omringar en och lika snabbt försvinner dom. Väldigt snabba och effektiva fast i mitt tycke lite för hetsiga, men jag tutar tillbaka och viftar lite med armarna när jag skall svänga, stanna eller köra.

Nu till veckan blir det av igen, jag kör ner till Dresden, hälsar på alla duktiga och trevliga tryckare och konstnärer på Graphicwerkstatt Dresden, stannar några dagar sen fortsätter jag till Wien, där jag ställer ut på ett MOYA Museum of Yong ART, Internationell utställning, med Vernissage den 18 juli, sen kör jag ner till Italien, har hittat ett drömhus mitt på beachen i Marche Regionen nära Ancona, mellan Rimini och Ravenna, huset ligger i havet. Där stannar jag några dagar och sträck kör till Rom och plockar mina målningar från utställningen som slutade sista juni och kör tillbaka till Porto Recanati där det vackra huset ligger, jag stannade till där i somras innan jag körde upp till Venedig och Lido för att titta på konsten. Porto Recanati - eller den staden har jag inte sett än för detta huset ligger alldeles själv ute på stranden, långt från de andra turist fällorna.

Förstår inte varför människan är ett sånt flockdjur, jag tycker det är sagolikt att ha lite distans. Sen blir det hemväg igen då bär det iväg tillbaka till Wien och invänta nedplockning av målningar och sen återstår körningen till Dresden eller Kassel, jag kanske kör vägen till Documenta och ser på konsten där om det finns tillräckligt med energi över , men det gör inte så mycket för sen skall jag tanka på igen för på hemvägen kör jag till Småland och träffar alla mina goa vänner som jag fick på min YOGA lärarutbildning för något år sedan, vi skall ha en intensiv helg date med SKY. Det gäller att få ihop alla delarna och inte nog med det, när jag ändå är kvar i Småland kanske jag kan åka till Björksebo och ta med dom målningarna hem för den utställningen var visst slut 29 juli, synd att inte Bohuslän ligger på vägen för jag skall vara där i början av augusti på en KONST festival och live måla tillsammans med ett gäng konstnärer och musiker, ingen kan säga annat än att min effektivitet och logistik är det inge fel på...

Visserligen blir det lite, mycket ibland men sånt är livet för vissa, och mer för andra.

Frid i sommartiden!