Fogdes blogg

Fogdes blogg

Florens efter Berlin

AllmäntPosted by Carina Fogde Fri, April 26, 2013 23:30:42
UN´IDEA DI BELLEZZA

Eller som det stod på Engelska på utställningen An idea of Beauty som visades på Palazzo Strozzina. Det är ju inte svårt att ha ideer om vad som är vackert när turen har kommit till Florens. Det var några år sen jag var här men jag älskar ju Italien och Toscana så det är inte svårt att trivas på en gång. Jag har med mig sonen Leonard, 17 år i år. Det är så fantastiskt roligt att resa med barnen, jag var i Berlin och ställde ut på ett galleri under påsken för några veckor sen och då hade jag med mig Alexander och vi hyrde en lägenhet, det var väldigt inspirerande och trevligt. Jag trodde jag var mätt på resande men det är lika spännande varje gång jag bokar biljetten.

Denna gången åkte vi med RyanAir och landade mitt i natten i Pisa och fick sitta en timme på en shufflebus till Florens och vi kom väl i säng vid tre natten som varit, efter några kannor te så kunde jag slappna av, jag skulle tagit med min vattenkokare hit så hade vi sluppit besvära våran betjänt. Jag har redan ringt honom några gånger ikväll igen för vi är trötta efter att sprungit runt i staden först med mina målningar i en resväska och sen för att hinna se så mycket som möjligt av staden, är man bara här i några dagar så gäller det att utnyttja tiden.

En ide om skönhet, stort begrepp, många funderingar, Leonard var förundrad när vi tittade på en film med namnet "Body of War" av Isabel Rocamora, 2010. Visuell artist som arbetar med fragment av intevjuer, soldaters tankar och personliga funderingar och erfarenheter och deras dimension av deras militära utbilding.

"Contrast with the beauty of the boundless horizons surrounding them, becoming a symbol of isolation and solitude."

Är det inte alla vi människors dilemma i världen, kontrasten mellan skönheten i de gränslösa horizonter som omger oss, dessa symboler för ensamhet och isolering överallt.

Hela utställningen vittnade om samma symbolik tycker jag, det var flera video verk med liknande tema, rasism och utanförskap, längtan efter närhet och mänsklighet.

Leonard tittade på filmerna och skakade på huvudet och med sin ungdoms naivitet sa att han inte förstod varför människor gör såna filmer överhuvudtaget. Han tyckte filmerna var konstiga och brutala.

Är inte det livet är ibland konstigt och brutalt. Utställningen håller på till maj månad och den är ett bra tillskott till alla vackra utställningar som finns i Florens och dess mångåriga klasiska konst tradition. Det var åtta konstnärer som ställde ut på temat An idea of Beuty och jag vill gärna nämna Vanessa Beecroft med sitt starka videoverk, Andreas Gefelder, Chiara Camoni och målaren Wilhem Sasnal.

Nu är vi tillbaka med tekoppen i rummet och även lämnat mina målningar på det vackra galleriet 360 och imorgon är det vernissage med mina verk och några andra konstnärer från USA och England. Spännande, jag hade inte ens tagit upp plasten från målningarna sen dom varit i New York på utställning och suttit fast först i New York sen i tullen i Stockholm, fick skriva, ringa flera timmars jobb innan de anlände till lilla Tvååker så jag orkade inte ens ta av bubbelplasten innan jag flyttade över dem från Fedex kartongen i måndags till resväskan, så det var en liten överaskning när jag upptäckte att det hade varit lite påverkan på delar av dessa målningar idag på galleriet, men Rickardo, galleristen, lovade att hjälpa mig med detta.

Undrar hur länge jag orkar hålla på så här och fladdra jorden runt och ställa ut min konst, det är otroligt spännande och roligt, men det kräver sin kvinna!

Godnatt och imorgon är en ny dag, hoppas jag säljer rubbet på utställningen!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Magnus Gramén Mon, October 07, 2013 11:36:20

Galleri Berlin, låter fint, har länge haft en önskan att ställa ut där, hur svårt är det? Har du någon känsla/kunskap om det skulle kunna finnas något ställe för mig att visa mina arbeten.